dimarts, 10 de juliol del 2012

Marató per Relleus a Zermatt (07/07/2012)

A principis d'any vam decidir anar a la marató de Zermatt amb en Miquel.  El perfil d'aquesta marató és sempre de pujada i prou dur, per tant vam optar per fer-la per relleus:  Jo feia la primera part - de St Niklaus a Zermatt amb uns 600m de desnivell - i en Miquel feia la part més de muntanya - de Zermatt fins a Riffelberg amb uns 1000m de desnivell.  
Durant el cap de setmana ens vam instal·lar en un alberg de Randa i el dia de la cursa corredors i familiars ens llevem ben d'hora per anar a St Niklaus on comença la cursa a les 9 del matí.
Fa bon dia i els núvols que hi havia el dia anterior es van trencant... Arribem al poble amb tren i ja hi trobem molts corredors anant amunt i avall.
Poc abans del començament de la cursa uns músics toquen el corn alpí i amb puntualitat suissa es dona la sortida als corredors d'elit a les 8.50h.
A les 8.55h sortim els corredors de relleus.  Surto ben posicionat i passo per davant de tota l'animació familiar (amb pancartes casolanes i tot!).

El terreny comença a pujar de seguida i cal trobar el ritme adequat per portar un ritme viu sense quedar ofegat. Al llarg de tot el recorregut hi ha gent animant cridant quelcom que sona "hop, hop, hop".  El ritme que porto és el que m'havia proposat tot i que hi ha una part més dura cap els quilòmetres 8 i 9.  L'organització està pendent de tot i hi ha controls amb aigua, begudes isotòniques, esponges, plàtans i gels cada 5 quilòmetres.  El paisatge és magnífic i realment és un plaer córrer en aquest entorn.
El darrers 4 o 5 quilòmetres són per camins forestals i pugen bastant, baixo una mica el ritme i amb 1h 50min 01seg arribo al centre de Zermatt on fem el relleu.

La segona part de la cursa és més dura i també més panoràmica.  Com que en Miquel està acostumat a les curses de muntanya pot fer el recorregut a bon ritme.  La resta agafem el tren-cremallera en cap a Riffelberg.  L'arribada és en un lloc fantàstic amb bona vista a tota la vall i amb el Cerví ben a prop - un núvol ens el tapa una mica...
En Miquel arriba a l'hora que havíem previst i així completem un recorregut fantàstic.  A la tarda completem la jornada muntanyenca arribant a Gornergrat on hi ha una vista excel·lent d'aquesta zona dels Alps. Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada