diumenge, 16 d’octubre del 2011

XIV Mitja Marató de Puigcerdà (16/10/2011)

Era un matí radiant. Amb tot, a Puigcerdà feia una mica de fred i els arbres ja començaven a tenir tots els tons grocs i taronges de la tardor. Amb en Josep vam arribar a la zona esportiva amb prou temps per recollir els pitralls, fer un te i preparar-nos tranquil·lament per la cursa.

A les 10:30 comença la mitja marató. Els dos primers quilòmetres són de baixada, una vegada a les afores de Puigcerdà agafem un camí en direcció a Bolvir. El recorregut és molt bonic, fa un dia excel·lent i és fantàstic gaudir de la vall de la Cerdanya amb els colors de la tardor; en aquest tram el camí és tot força pla amb alguna baixada curta però pronunciada...
A partir del quilòmetre 10 s'inicia el retorn cap el punt de sortida i i el camí comença fer una pujada suau però constant - el ritme que porto baixa una mica, per sobre dels 4min 30s /km.
A l'entrada de Puigcerdà hi ha una pujada forta que es fa respectar. Una vegada superada ja som al la zona del llac... Els darrers quatre quilòmetres són més planers amb una mica de baixada al final. Acabo la mitja amb un temps oficial d'1h 39min 04seg (posició 57 de 245 acabats). Poc després arriba en Josep i al cap d'una estoneta emprenem el camí de retorn a la comarca amb una parada a Ripoll: en Toni - un dels Concurre et Gaude - fa 50 anys!! Per moltes curses!!

En resum una Mitja Marató molt recomanable. Tal i com afirmen els organitzadors: Tot i la mitjana duresa de la prova per l’alçada i el desnivell del circuit , tots els participants coincideixen en que la Mitja de Puigcerdà és una de les curses de fons més agradables de córrer per la bellesa i varietat de paisatges que descobreixen els corredors al llarg de circuit, com també pel suport i control per part dels organitzadors al llarg del recorregut i finalment la comoditat de les instal·lacions i serveis per els esportistes tant a la sortida com a l’arribada.

En aquest enllaç hi ha la classificació de la cursa
Aquest és el recorregut de la cursa

1 comentari:

  1. Excel·lent crònica Joan!A l'alçada de la bellesa del recorregut!!!
    Josep

    ResponElimina