dimarts, 11 d’agost del 2015

Creag Dhubh Hill Race als Newtonmore Highland Games (01/08/2015)

 Aprofitant una visita familiar a Escòcia em vaig poder apuntar a la Creag Dhubh Hill Race.  Aquesta cursa forma part dels Newtonmore Highland Games.  El tipus de cursa era ben diferent a les curses planes que faig habitualment, de totes maneres les ganes de participar en uns jocs de les Highlands van fer que decidís participar-hi.
Els jocs de les Highlands es caracteritzen per tenir modalitats pròpies d'esports - com ara llançaments de pesos ben diversos o llançament d'un tronc molt llarg...  totes adreçades a escocesos i només la cursa llarga té participació oberta.
El dissabte 1 d'agost fa força mal temps amb pluja abundant però en els minuts previs a la cursa surt el sol una estona.  Decideixo inscriure'm i se'm assigna el pitrall 209.  Mentre esperem la sortida faig petar la xerrada amb un home que es diu MacPherson de cognom - en aquests jocs es fa una trobada de les persones amb aquest clan.
 A les 15.20h anem tots cap un cantó de l'estadi, criden a tots els pitralls un per un i se'ns donen les instruccions de la cursa.  Sortim i fem un parell de voltes a l'estadi, tot seguit travessem unes tanques i passem per un camp per acabar travessant un riu...  El sol ja no llueix i torna a ploure.  A partir d'aquí comença la pujada cap el turó de Creag Dhubh.

  Hi ha un camí marcat però la pluja l'ha deixat molt enfangat i si es surt d'aquesta pista hi ha moltes herbes.  Per això la pujada i la baixada es fan com es pot amb relliscades freqüents - la majoria de corredors perdem el pitrall entre les patinades i la pluja.

Pel mateix camí retornem a l'estadi - on van seguint els jocs i hi fem una volta.  Acabo la cursa amb un temps de 50min 05 seg (posició 64)

Aquest és el perfil de la cursa:  un traçat al que no estic gens acostumat, tot i així va ser una experiència molt divertida.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada