dilluns, 4 de maig del 2015

Marató de Ginebra (03/05/2015)


Aprofitant el cap de setmana llarg vam decidir anar a terres suïsses per córrer la Marató de Ginebra.  La cursa té un nombre modest de participants - uns 1500 van acabar aquesta edició.  Amb tot, durant el cap de setmana es celebren diverses curses en les que hi participen 16.000 persones - tot un èxit de l'atletisme popular.
El dissabte recullo el pitrall, la fira del corredor és més aviat petita però hi ha molt ambient a la zona donat que es comencen a disputar les diferents curses del cap de setmana.
El dia de la marató es lleva amb pluja, tal i com apuntaven les previsions.  La sortida és a les afores de la ciutat i vaig cap allà amb transport públic.  Cinquanta minuts abans de la sortida ja ho tinc tot a punt, plou força i tothom s'arrecera on pot per no sortir a córrer moll com un ànec.  Amb un bon grup de corredors ens aixopluguem en una benzinera on hi ha un grup que toca peces de jazz...
A les 9.45 comença la marató, ara plou menys.  La pluja serà intermitent durant la cursa.  Surto a un ritme lleugerament inferior als 5min/km que mantindré fins el km 10 o 11 quan afluixo una miqueta el ritme.  El recorregut ens porta cap a paisatges que no esperaríem en una marató urbana: carreteres força estretes, alguns camins no asfaltats, tot entre camps, masies i petits poblets... L'entorn és molt bonic i de tant en tant es poden veure una mica els Alps en el fons.
A partir del quilòmetre 13 em trobo un xicot basc que es diu Iker i junts anem parlant de curses fins el quilòmetre 21 (la samarreta de l'Olímpic fa que la gent t'identifiqui i et vingui a dir coses).  Sempre és més agradable la cursa si es fa en companyia.
En el punt de la mitja marató m'avança la llebre de les 3h 30min però la puc anar veient fins el km 27 o 28. Seguim en zona agrícola...
Arriben els quilòmetres més durs però en aquesta part hi ha una baixada d'uns 2 km que ens porta fins al costat del llac Leman en el km 34.  Els darrer tram la cursa passa pel costat del llac i pels carrers de Ginebra - de fet no entrem a la ciutat fins el km 37.  Allà hi ha molt ambient i tot plegat fa que el final no es faci molt feixuc...  Arribo al Pont del Mont Blanc amb un temps de 3h 41min 58seg (posició 464 de 1523 acabats).Molt content per haver acabat la desena marató torno cap a l'hotel per emprendre ben aviat la tornada cap a casa.

Aquest és el recorregut de la cursa
Aquests són els resultats de la cursa
Aquest és el vídeo de la cursaCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada