diumenge, 6 d’abril del 2014

36 Cursa del Corte Inglés (06/04/2014)

Una de les bones tasques que fa en Josep amb alumnes de l'institut és el foment de la participació dels alumnes - especialment els de l'aula d'acollida - en activitats d'atletisme, com ara les curses populars.
La Cursa del Corte Inglés es presenta com una oportunitat per a la participació i en Josep organitza un autocar que de seguida s'omple amb alumnes i professors de cursos diversos.
Cap a les 7.20h surto de Vic - vaig amb cotxe particular per si no hi havia places lliures a l'autocar.  A la Meridiana ja em trobo a l'expedició i més tard ens retrobem a Plaça Catalunya.  Hi ha molt ambient i molta il·lusió.  
Segons l'organització hi ha unes 73.000 persones prenent part a la cursa.  Es dóna la sortida (tota l'estona va sonant Jungle Drum de l'Emiliana Torrini) i la multitud es comença a moure.  De seguida veig que he perdut a la resta d'expedicionaris que han agafat ritmes diferents entre la gentada.  Recordo l'edició d'aquesta cursa d'un llunyà 1992 - era la meva primera incursió en aquest món i va ser quelcom especial en un any olímpic. 
El recorregut és el mateix i les sensacions també similars... Vaig avançant molta gent durant tot el recorregut fins a Plaça Espanya i pujant a Montjuïc, després entrem a l'estadi i fem una volta per acabar baixant prop del teatre Grec cap a Plaça Catalunya.
Acabo la cursa amb uns 55 minuts en el crono oficial...  De totes maneres avui el temps compta menys que mai.  És una autèntica festa popular on es triga molt a sortir i els primers quilòmetres són lents...  A més corria sense xip i per tant l'única referència fiable podia ser el GPS i només he pensat a engegar-lo quan ja portàvem una estona de cursa.   
En definitiva una festa popular del córrer.  Felicitats a en Josep per l'èxit organitzatiu i a tots els alumnes per l'exitosa participació...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada