diumenge, 24 d’octubre del 2010

Mitja Marató del Mediterrani (24/10/2010)

Ja feia unes setmanes que ens havíem inscrit a les curses de Marató, 10km i Mitja Marató del Mediterrani amb en Josep Mª i en Gerard. Circumstàncies diverses va fer que al final hi anéssim en Josep Mª i jo a fer la Mitja. La cursa començava a les 9h i per això vam haver de marxar d'hora de Vic.
En Josep Mª coneixia bé el lloc i la logística que calia seguir. D'aquesta manera vam poder aparcar sense problemes, prendre un te tranquil·lament i preparar-nos per anar a la zona del començament de la cursa amb temps...
Una vegada a la sortida ens situem força endavant - fa un bon dia i la temperatura és òptima. L'inici és ràpid i veig com s'allunya la llebre de l'hora i mitja. Al cap d'un parell o tres de quilòmetres el ritme que porto s'estabilitza i vaig atrapant al grup que segueix al corredor que marca el ritme per 1h 30min - una fita que em sembla molt difícil.
Després de situar-me just per davant d'aquest grup vaig seguint a un ritme que oscil·la entre els 4min 10seg el km i els 4min 15seg el km. Passo pel quilòmetre 10 fent un temps de 42 minuts i 6 segons. El recorregut és planer i les circumstàncies semblen ideals per mirar de fer un bon temps.

Arribat el quilòmetre 15 les coses segueixen igual. El ritme és el mateix i porto el grup que marca l'hora i mitja just al darrera. Miro d'agafar alguns metres de distància per tenir una mica de marge de cara el final de la cursa.
Animat per la possibilitat de fer un bon temps vaig esgotant els darrers quilòmetres de la cursa i arribo la meta - situada al Canal Olímpic - amb un temps prou bo: 1h 28min 57seg (en el lloc 209 de 1660).
A la zona de l'arribada ens retrobem amb en Josep Maria i altres components del seu equip. Després de xerrar una estona tornem cap a casa contents d'aquesta matinal...

Aquesta és la classificació de la cursa
Vídeo de l'arribada
Crònica de la cursa d'en Josep Mª Moreno
Aquest és el recorregut de la cursa

1 comentari: