dimecres, 25 d’agost del 2010

Marató de Reykjavik (21/08/2010)


La Marató de Reykjavik era l'objectiu més important d'aquesta temporada. Volia aprofitar les vacances familiars per poder prendre part en aquesta cursa.
Després de passar uns dies visitant fantàstics indrets d'Islàndia va arribar el cap de setmana de la marató. El divendres vam anar a l'estadi nacional islandès a recollir els pitralls - el de la marató i els dels 3 kilòmetres per a la resta de la família. Curiosament vam haver de buscar els nostre número en una llista ordenada pel nom i no pel cognom (a Islàndia no existeixen els cognoms tal i com els emprem aquí). Aquesta mateixa tarda feia un vent bastant intens i vaig pensar que si l'endemà feia aquest temps ho tenia magre per acabar.

Afortunadament el dia de la marató les condicions eren ideals - sol, 12 graus de temperatura i el vent era molt suau. Va començar la cursa i tot i que hi havia molta gent (el primer tram era comú amb els corredors de 10km i els de la mitja marató) de seguida vaig agafar un ritme constant - al voltant d'uns 5min 06seg per kilòmetre. D'aquesta manera van passar els primers quinze kilòmetres- per un recorregut molt bonic que en bona part vorejava la costa. A partir del kilòmetre 17 els corredors que feien la mitja marató van agafar una altra ruta i només vam quedar els que fèiem la marató. El ritme que portava va baixar una mica - al voltant dels 5min 10seg per kilòmetre.

Vaig aprofitar el pas per la mitja marató per menjar i beure una mica i encarar la segona part de la cursa. El ritme va seguir constant en els kilòmetres següents - cap el kilòmetre 32 vaig veure que podia baixar de les quatre hores encara que alentís el ritme al final. Aquest fet va ser important per la moral i per mantenir un ritme bastant regular.
El vent s'havia anat intensificant i cap el kilòmetre 36 bufava fort de cara i ens va acompanyar gairebé fins el final. Era l'hora de no defallir i aferrar-se a la cursa. Aquest tram final va ser una mica més lent tot i que no vaig perdre massa temps esperonat per la proximitat de l'objectiu.

Finalment vaig acabar la cursa en la posició 181 (de 563 arribats) amb un temps de 3h 48min 55seg (temps oficial). Tot plegat va ser una gran alegria - arrodonida pel fet que tot l'equip familiar va completar les seves curses.
Posteriorment vaig trobar alguns altres corredors catalans que també van prendre part a la cursa - una bona representació en aquesta fantàstica marató.

En aquest enllaç hi ha la classificació de la marató.

Aquí hi ha algunes fotos del cap de setmana.

Aquest és el recorregut de la marató:

2 comentaris:

  1. Molt bona marató,.... i ara quin són els pròxims objectius...
    Roda, Manlleu, Ripoll,......

    ResponElimina
  2. Gràcies! Sí que hi ha objectius: La Cursa de la Mercè, 20km a Paris, després Manlleu, Ripoll... hi ha camí per córrer...

    ResponElimina