dilluns, 29 de març del 2010

Hervis Prague Half Marathon (27/03/2010)



La casualitat va fer que la Mitja Marató de Praga coincidís amb el viatge de final de curs de l'Institut. Com que la programació del viatge es podia combinar bé amb la cursa vaig decidir apuntar-m'hi.
Va ser una decisió encertada. Aquesta és una cursa multitudinària amb una excel·lent organització i és un luxe córrer al costat del Moldava en una ciutat tan bonica.
En els dies anteriors vaig fer un rodatge molt curt i vam caminar molt per la ciutat fent turisme per tant la cursa es presentava bé.
Tot i que durant tota la setmana havia fet molt bo el dia de la cursa va ser núvol i de vegades ventós. Després d'un complet esmorzar a l'hotel vam anar cap el centre amb en Lluís i tots els alumnes; em vaig acomiadar del grup i vaig anar amb metro cap a la zona de la sortida - hi havia unes carpes-vestidors, zona de massatges etc... De seguida tota la zona es va omplir d'atletes de procedències ben diverses i mitja hora abans vaig anar a escalfar una mica i a situar-me en el meu calaix de cara a la sortida.
En la mitja hi participaven un bon grapat d'atletes d'elit - hi havia un grup d'africans amb un ritme impressionant - i també alguna figura mediàctica com l'ex-futbolista de la Juventus Pavel Nedved.
Durant els primers kilòmetres de la cursa vaig portar un ritme força viu que oscilava entre els 4min30s /km i els 4min 50/km. El suport d'alguns dels meus alumnes i d'en Lluís va ser molt important per anar mantenint un ritme de cursa regular. Cap el kilòmetre 15 coincidint amb un gir en la direcció vaig començar a notar molt el vent de cara i el ritme va baixar cap els 4min45s /km i els 5min0s/km... Aquesta va ser la part més dura de la cursa; aquí és on mentalment calia pensar en els suports, que era a Praga i que valia la pena intentar baixar la meva marca personal... Entre una cosa i l'altra de seguida vam tornar a la zona central de Praga per finalitzar la mitja marató.
Segons l'organització el meu temps oficial va ser 1h 39min 19seg - posició 1159 d'uns 8000 participants.
En resum una experiència fantàstica que d'alguna manera caldria repetir...

Aquestes són algunes de les fotos de la cursa:
2010 Praha Half Marathon

En aquest enllaç es pot comparar el ritme i la cursa de tots els participants.
Aquí hi ha els resultats de la cursa. El guanyador va ser Joel Kimurer amb una marca de 1h 00m 09s

Aquest va ser el recorregut de la cursa:


Un petit vídeo en el 10è quilòmetre:


2 comentaris:

  1. Una molt bona cursa amb un gran suport....
    Lluís,.... si aquest noi segueix així on anirà a parar?

    ResponElimina